EĞİTİM
Giriş Tarihi : 10-01-2023 16:14

Atıl durumdaki 84 okul köy yaşam merkezi oldu - Videolu Haber

Millî Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı ve kullanılmayan köy okullarının köy yaşam merkezine dönüştürülerek ihtiyaçlar doğrultusunda aktif kullanımını sağlamak amacıyla hayata geçen "Köy Yaşam Merkezi Projesi" ile Adıyaman'da Gümüşkaya Köy Yaşam Merkezi bir süre önce proje kapsamında kapılarını açtı.

Atıl durumdaki 84 okul köy yaşam merkezi oldu  - Videolu Haber

Kullanılmayan köy okul binaları, köy yaşam merkezleri projesiyle ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane, matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülerek öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunuluyor.
Proje kapsamında Gümüşkaya Köy Yaşam Merkezine ziyaret gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, merkezde yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Aşcı, daha sonra devam eden kurslar kapsamında sınıfları gezerek kursiyerlerle bir araya geldi.
Projenin başlamasıyla Türkiye’de 2200, Adıyaman’da ise 84 köy yaşam merkezi kuruldu
Atıl durumdaki kapalı köy okullarının tekrar hayata kazandırıldığına vurgu yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı,"Köyde yaşayan vatandaşlarımızın günlük hayatlarını kolaylaştıracak, iş ve aile yaşamlarındaki bilgi dağarcıklarını arttırıp, el becerilerini geliştirmeye yönelik başlatılan proje kapsamında kapatılan köy okullarını yeniden eğitime kazandırıyoruz. Köylerde yapılan saha, alan taramaları, köy muhtarlıklarından gelen talepler, okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranlarının artması, okul öncesi eğitime olan farkındalığın artması ve yetişkinlere yönelik kurs taleplerinin mahallinde karşılanması amacıyla saha, alan taraması sonuçlarını da değerlendirerek 84 Köy Yaşam Merkezini faaliyete geçirdik. İlimizde de bugün ziyaretini gerçekleştirdiğimiz Gümüşkaya köyümüzde de âtıl durumda bulunan köy okulumuzu onarımdan geçirerek bu merkezimizi eğitim öğretim faaliyetleri için hazır hâle getirdik. Bu projeye öncülük eden Bakanımız Mahmut Özer başta olmak üzere emeği geçen tüm paydaşlara şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.
Gümüşkaya Köy Yaşam Merkezimizin bünyesinde yetişkinler için Kuran-ı Kerim Öğrenme Kursu, kuaförlük ve sanat atölyesi adı altında biçki dikiş, el işi, örgü vb. faaliyetler yapılacak.
 

Zeynal BozZeynal Boz